Mobotix camera’s

Mobotixrange
Ons bedrijf voert al Mobotix camera’s sinds de introductie in Nederland. Topkwaliteit en zeer goede technische specificaties hebben er voor gezorgd dat Mobotix inmiddels een beursgenoteerde organisatie is met een wereldwijd groot marktaandeel in tal van toepassingsgebieden.

Hoge beeldkwaliteit

Tegenwoordig is een lichtgevoelige 5 Megapixel sensor de standaard, wat goed is voor een resolutie van 2048 x 1536. Daardoor zijn er veel details zichtbaar. Ook is er een thermische camera beschikbaar voor opnamen in volledige duisternis. Alle benodigde software zit in de camera waardoor deze volledig zelfstandig kan werken. Omdat Mobotix gebruik maakt van een snelle processor zijn hoge verversingsfrequenties mogelijk. De beelden kunnen zowel in de camera als extern worden opgeslagen. Met een internetbrowser kunnen de beelden worden bekeken. Voor tablet of smartphone is er bovendien een Mobotix app.

 

Banner-S15_D15_largeslow

 

Banner-M15-Thermal-2_large

Flexibel

Om niet afhankelijk te zijn van onderhoudsgevoelige mechanische componenten zoals een motor voor de zoomlens en toch de flexibiliteit van een zoomlens te kunnen evenaren, heeft Mobotix cameraseries uitgevoerd met twee lenzen. Bijvoorbeeld een groothoek- en een telelens. Of een normale telelens en een infraroodgevoelige telelens. U kunt kiezen uit elke samenstelling.

 

Banner-M15_largeslow5

 

Voor beveiliging van winkels en kantoren is de S15 serie zeer geschikt. Hierbij zijn een tweetal camerasensoren met een kabel verbonden met de centrale verwerkingseenheid. Hierdoor is plaatsing in bijvoorbeeld twee vertrekken tegelijk mogelijk of in een gang onder een hoek van 90 graden. Allerlei inbouwmodules zijn beschikbaar voor een esthetische afwerking.

 

S15Combotsp

 

Banner-Mounts_large

Robuust

Mobotix buitencamera’s hebben een IP65 behuizing en kunnen zonder extra voorzieningen buiten worden opgehangen. Een temperatuurbereik van  -30 tot  +50 graden Celsius vormt geen probleem. Een Atex gecertificeerde explosieveilige behuizing is als optie leverbaar.

Veelzijdig

Mobotix SoftwareMobotix camera’s zijn via de ethernetaansluiting direct koppelbaar aan uw bedrijfsnetwerk en aan het Internet. Alle benodigde software zit in de camera. Voor het bekijken en verwerken van de beelden en voor de volledige configuratie is een webbrowser, zoals Internet Explorer, voldoende. Voor het beheer van meerdere camera’s is er het gratis te downloaden MxControl Center programma.

De Mobotix camera’s zijn tevens voorzien van een temperatuur-opnemer, een microfoon en een luidspreker. De camera kan via het internet (VOIP, SIP) als intercom worden gebruikt. De M15 serie is ook nog uitgerust met een passieve infrarood detector.

Uitgebreide instelmogelijkheden

De software maakt het mogelijk om op tal van manieren alarmen te definiëren. Niet alleen de vrij instelbare video-motion-detection, maar ook drempeldetectie op het geluidsniveau, de PIR, of de temperatuur e.d. kunnen resulteren in een alarmmelding. Ook bij de wijze van alarmering kan worden gekozen uit een scala van mogelijkheden, zoals het bellen van een telefoonnummer, het sturen van een e-mail, het laten horen van een geluid enz.

Beeldopslag in de camera

Elke Mobotix camera heeft een intern geheugen voor de opslag van de beelden. Daarnaast kan tot 128 GByte aan geheugen in de camera worden geplaatst. Om beeldmateriaal langere perioden te kunnen opslaan kan aanvullend externe opslag worden gebruikt. Wij bouwen videoservers voor de opslag van camerabeelden op maat. Deze servers kunnen probleemloos in een netwerk worden opgenomen.
mx_RMP_small

Nadere productinformatie is te vinden op: mobotix.nl
Een Engelstalige prijslijst kunt u hier vinden.
Een uitgebreid informatiepakket (zip-bestand met pdf’s) kunt u hier vinden.

Ons bedrijf is Solution Partner van de Mobotix cameraserie.

Bel voor een demonstratie met 078 – 616 53 00.