Plugwise

Plugwise Circle VerloopstekkerMet het Plugwise systeem kan het verbruik van elektrische apparatuur worden gemeten en kan deze apparatuur tevens worden geschakeld. Door plaatsing van een Circle verloopstekker wordt continu het vermogen gemeten. De Circles zijn draadloos en meerdere meetpunten vormen een zelforganiserend intelligent Zigbee netwerk. Met de meegeleverde software en een USB stick kan contact worden gelegd met het netwerk en kunnen alle metingen worden uitgelezen. De Source software toont de resultaten in overzichtelijke grafieken. Ook de elektriciteitskosten en het CO² verbruik zijn direct zichtbaar.

U heeft al een starterskit met 9 Circles, de USB stick en de Source software voor € 369,– incl. BTW.

Het complete productoverzicht kunt u hier vinden

EnergiebesparingPlugwise Analytics

De kracht van het Plugwise systeem zit hem in het schakelen. Uitgebreide schakelschema’s kunnen via de software eenvoudig worden aangemaakt en via de USB stick naar het Circle netwerk worden gestuurd. Daarna verricht het netwerk autonoom zijn taak, dus voor de werking is het niet nodig dat er een PC aanstaat. Het schakelen kan ook conditioneel: als een apparaat weinig vermogen gebruikt kan het worden uitgeschakeld. Is een apparaat in gebruik, dan wordt het schakelmoment overgeslagen. Volgens diverse publicaties zijn de besparingen door het ‘s-nachts uitschakelen van fotokopieerapparaten, monitoren en koffieautomaten e.d. aanzienlijk. Bovendien worden milieumaatregelen gesubsidieerd in de vorm van belastingvermindering, waardoor een investering in een Plugwise systeem al op kortere termijn zijn vruchten afwerpt. En natuurlijk is het milieu er ook mee gediend.

Ons bedrijf levert en installeert Plugwise systemen op maat. Bovendien kunnen we de software koppelen aan een eventueel gebouwbeheerssysteem.

Professionele versie

Met de professionele versie van de Plugwise software is het tevens mogelijk om via het web meerdere netwerken te beheren. Gedetailleerde statistische gegevens kunnen worden opgevraagd en eventueel worden geëxporteerd naar programma’s zoals Microsoft Excel. Ook kan op een gebouwplattegrond het energieverbruik per vertrek worden getoond. Verder is er een touch-screen schakelpaneel beschikbaar.Plugwise overzicht schermen

Een koffer met 33 Circles is ook te huur voor een periode van minimaal twee weken. Na afloop ontvangt u uitgebreide meetoverzichten. Indien gewenst maken wij een offerte.